Соопштение до медиуми [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение до медиуми

Новости  |  28.12.2016
Во врска со објавените текстови во повеќе медиуми и веб портали дека Основниот суд Скопје 2 Скопје прифатил тужба за мобинг против поранешниот Претседател на Основен суд Скопје 1
Во врска со објавените текстови во повеќе медиуми и веб портали дека Основниот суд Скопје 2 Скопје прифатил тужба за мобинг против поранешниот Претседател на Основен суд Скопје 1 Скопје, Ве известуваме дека терминологијата „прифатил“, не е соодветна, бидејќи парничната постапка започнува со поднесување на тужба до судот согласно член 175 од Законот за парнична постапка.
Во конкретниот случај, тужбата е поднесена до судот на ден 21.12.2016 година и истата преку оперативниот систем АКМИС е распределена кај судија во Одделот за работни спорови на понатамошно постапување по поднесената тужба согласно одредбите од Законот за парнична постапка.
 
Со почит,
Основен суд Скопје 2 Скопје  
   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_