С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  16.2.2021
Х.П4-941/19

Огласено на огласна табла на 16.02.2021 година

 

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за граѓански спорови -

Х.П4-941/19

16.02.2021 година

С к о п ј е

 

 

                                                                           С О О П Ш Т Е Н И Е

 

 

 

Во спорот заведен од тужителот Акционерско друштво Евроинс Осигурување Скопје, против тужениот Јовица Боневски во текот на постапката, странката Јовица Боневски не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.128 ст.5 од Законот за парничната постапка, одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

Со ова соопштение се објавува на огласна табла поднесок од 03.12.2020 година со дополнувње на сообраќајно вештачење од вешто лице Дејан Грбински од 30.11.2020 година, еден примерок на повратница за прием на пратка, примерок од лиценца за сообраќајниот вештак Дејан Карбински, копија од лиценца за Филип Гулевски, пресуди 29 МАЛВП-771/16, ГЖбр.3191/18, 32 МАЛВП-266/19, 27П4-127/18, пресуда МАЛВП-1436/18, ГЖбр.1785/19 и синтнца на Врховен суд на РСМ РЕВ 2-54/2018. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

 

 

 

Одговорен работник

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_