Известување за мерки за заштита на здравјето и животот [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Известување за мерки за заштита на здравјето и животот

Новости  |  11.3.2020
ВНИМАНИЕ!!! Известување за мерки за заштита на здравјето и животот

Известување за мерки за заштита на здравјето и животот

На ден 10.03.2020 година Владата на РСМ донесе заклучоци заради превенција и спречување на ширење на корона вирусот КОВИД 19, меѓу кои и задолжение за сите владини и државни институции, како и јавните претпријатија да воведат мерки за заштита и за дезинфекција во сите државни институции на влезовите во институциите.

Имајќи ги предвид тие заклучоци, кои укажуваат дека треба да се преземат мерки за заштита од заразни болести, а заради заштита на здравјето и животите на вработените и сите во просториите на ОС Штип, заради неспорно големиот ризик од ширење на вирусното заболување предизвикано од корона вирусот КОВИД 19, се одлучи да се превземат повеќе мерки.

Одлуката може да ја погледнете на следниот линк.

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_