Информација за учество на светска судиска конференција [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Информација за учество на светска судиска конференција

Настани, Новости  |  06.4.2021

         На 31.03.-01.04.2021 година, се одржа светска судиска конференција во организација на Open World Leadership Centre на која судии од САД и многу други земји дебатираа за владеењето на правото и ги презентираа своите искуства во работењето и постапувањето во време на пандемија од КОВИД-19. На истата беа поканети и земаа учество со свои презентации и дискусии и претседателот на ОС Штип, судија Ѓорѓи Андонов, и судијата Бетим Јахја од ОС Тетово, како претставници на македонското правосудство.

         На оваа конференција беа согледни повеќе аспекти и проблеми со кои се судираат различни јурисдикции во напорите за обезбедување на владеењето на правото ширум светот, а беа понудени и согледувања за начините за надминување на отежнатото функционирање на правосудните органи во време на пандемија.

 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_