СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

Новости, Соопштенија за јавност  |  16.9.2021
Во врска со предметот СТ-12/21 ...

Основниот суд во Штип постапувајќи по предлогот за поведување на стечајна постапка над должникот Друштвото за производство на чевли Баргала АД Штип, по одржаното рочиште за испитување на условите за отварање на стечајната постапка, на ден 09.09.2021 година донесе Решение, со кое го одби предлогот за поведување на стечајната постапка.

Согласно чл.73 од Законот за стечај предлагачите можат во рок од осум дена да поднесат жалба преку овој суд до Апелационен суд во Штип.
 

Со почит,

Основен суд Штип

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_