Отворен ден на судовите за граѓаните [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Отворен ден на судовите за граѓаните

Соопштенија за јавност  |  24.10.2018
Основниот суд од Штип се вклучува во одбележувањето на 25-ти Октомври, Европски ден на граѓанската правда и Ве известуваме дека по тој повод организира ОТВОРЕН ДЕН НА СУДОВИТЕ ЗА ГРАЃАНИТЕ ...

        Основниот суд од Штип се вклучува во одбележувањето на 25-ти Октомври, Европски ден на граѓанската правда и Ве известуваме дека по тој повод организира

                 ОТВОРЕН ДЕН НА СУДОВИТЕ ЗА ГРАЃАНИТЕ

Се повикуваат заинтересираните граѓаните да гo посетат Основниот суд во Штип на ден 25.10.2018 год. во периодот од 09.00 до 14.00 часот.

На сите посетители ќе им се објасни местото и улогата на судовите во системот на заштита на човековите права, пристапот до судовите, начинот на водењето на судските постапки, приемот на предметите и нивното распоредување по судиите и сл.

Се надеваме дека на ваков начин ќе се даде придонес за зголемување на транспарентноста на судовите кон јавноста.

 

                                                                                                                  ОСНОВЕН СУД ШТИП

                                                                                                                   Претседател на судот

                                                                           Емил Пилатов

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_