Корисни информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Корисни информации

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
 
Местоположба
Основниот суд во Струга се наоѓа во центарот на градот Струга, на ул. “Струшки кепенци” б.б.

Судот е сместен во петкатна станбена зграда, со современ архитектонски изглед. Во нејзина непосредна близина се лоцирани Македонски телекумуникации, ОВР Струга и повеќе адвокатски канцеларии.

Мапа со локација на судот: ТУКА
 
Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ” бр.13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен Суд Струга ја изготви следната
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Листата на информации од јавен карактер на Основен Суд Струга ја сочинуваат следните групи на информации:
1 Општи информации за судот 3 Судска Власт
2 Судска пракса 4 Контакт информации
Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен Суд Струга со пополнување на - Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на Основениот Суд во Струга или да го симнат тука.

Барање за пристап до информации од јавен карактер

Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Основен Суд Струга, ул. “ЈНА“, бб или на e-mail: info@osstruga.mk, како и на факс бр.046 784-391.

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон: 046 781-608 и 046 784-390.

Основен Суд Струга согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер како одговорно лице за односи со јавност, со цел давање информации за јавноста преку средствата за јавно инфорнирање за работата на судот, како и информации за текот на постапката по конкретен предмет ја определи: Соња Ѓонческа -Судија
Основен Суд Струга согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службено лице за посредување со информации ја определи: Ристо Настоски – судски администратор.

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести