Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Слободен пристап до информации

Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Основен Суд Струга, ул. “ЈНА“, бб или на e-mail: info@osstruga.mk, како и на факс бр.046 784-391.

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон: 046 781-608 и 046 784-390.

Основен Суд Струга согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер како одговорно лице за односи со јавност, со цел давање информации за јавноста преку средствата за јавно инфорнирање за работата на судот, како и информации за текот на постапката по конкретен предмет ја определи: Соња Ѓонческа -Судија
Основен Суд Струга согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службено лице за посредување со информации ја определи: Ристо Настоски – судски администратор.
 
Доколку имате некое прашање или ви е потребна соодветна информација, можете да ја искористите контакт формата прикажана подолу.
На Вашето прашање ќе одговориме во најкус можен рок. Ви благодариме.
 
Барање за пристап до информации од јавен карактер

 Преземање

Контакт

Одговорно лице за односи со јавност-Судија Соња Ѓонческа

Фиксен телефон:
046/782610- локал 115
Мобилен телефон:
075 423 006

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести

 • ВРЕМЕН РАСПОРЕД ЗА ДОАЃАЊЕ НА РАБОТА И ВРШЕЊЕ НА РАБОТНИ ЗАДАЧИ НА СУДИИТЕ ВО ОСНОВЕН СУД СТРУГА

  Новости  | 02.11.2020
  ВРЕМЕН РАСПОРЕД ЗА ДОАЃАЊЕ НА РАБОТА И ВРШЕЊЕ НА РАБОТНИ ЗАДАЧИ НА СУДИИТЕ ВО ОСНОВЕН СУД СТРУГА [повеќе]
 • СТАТИЈА ПО ПОВОД 25 ОКТОМВРИ -ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРАВДАТА

  Новости  | 21.10.2020
  Имено 25 Октомври се одбележува како Европски ден на правдата во секоја држава од Европа, при што активностите по тој повод се поддржани од Европската Комисија и Советот на Европа, а се однесуваат на информирањето на граѓаните за функционирањето на правосудството и нивните права во разните области од примената на правото. Оваа статија во врска со работата на судот, има цел да ја информира пошироката јавност преку нејзината достапност на веб-страната со оглед дека непосредни средби би биле спротивни на мерките против ширењето на вирусот Ковид 19. [повеќе]
 • С О О П Ш Т Е Н И Е до јавноста

  Новости  | 21.10.2020
  Европскиот ден на правдата 25 Октомври секоја година се одбележува од сите држави на Европа, а целта на неговото одбележување е во сите европски држави правдата и начинот на нејзиното спроведување да бидат доближани до граѓаните како и пристапот до неа од страна на пошироката јавност. [повеќе]

Сите вести