ИНФОРМАЦИЈА за испит [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

ИНФОРМАЦИЈА за испит

Новости  |  05.7.2019
ИНФОРМАЦИЈА за денот и часот на одржување на втората фаза на селекција

    

 РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

ОСНОВЕН СУД СТРУГА

СУ-04-15/19-3-17

03.07.2019 година

С т р у г а

 

 

ИНФОРМАЦИЈА

за денот и часот  на одржување на втората фаза на селекција

 

 

Испитот за судски службеник за кандидатите кои ја поминале административната селекција ќе се одржи на ден 24.07.2019 година (среда ) со почеток во 10,00 часот, во Основниот суд Струга.

 

Прашањата за испит за кандидатите за водител на писарница ќе бидат од следните области :

- Судски деловник

- Закон за судови

- Закон за судска служба

- Закон за управување со движењето на предметите во судовите

 

Прашањата за испит за кандидатитe за сметководител ќе бидат од следните области :

- Судски деловник

- Закон за судови

- Закон за судска служба

- Закон за управување со движењето на предметите во судовите

- Закон за буџетите

- Закон за сметководство на буџетите и буџетските корисници

- Упатство за начин на трезорско работење.

 

и истите се објавени на web страната на судот.

 

 

Комисија за селекција за вработување на судски службеници

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_