Известување [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Известување

Новости  |  15.5.2020
Се известуваат вработените, странките и граѓаните дека Основниот суд во Струга на ден 18.05.2020 година (понеделник) започнува со редовна работа.

ИЗВЕСТУВАЊЕ

 

 

Се известуваат  вработените, странките и граѓаните дека Основниот суд во Струга на ден 18.05.2020 година (понеделник) започнува со редовна работа.

Поради тоа, СЕ ЗАДОЛЖУВААТ СИТЕ ВРАБОТЕНИ, освен вработените кои користат платено отсуство од работа заради хронични заболувања и домашна грижа на дете до 10 години, на ден 18.05.2020 година (понеделник) во 07,30 часот да се јават на работно место во Основен суд Струга.

По однос на работата на судот истата и понатаму ќе се одвива согласно Одлуката на судскиот совет на РСМ донесена на 336-та седница на ден 17.03.2020 година се до донесување на поинаква одлука од страна на Советот.

СЕ ЗАДОЛЖУВААТ сите вработени, странки и граѓани во зградата на Основен суд Струга да користат задолжителна заштитна опрема (заштитни маски), да одржуваат потребно растојание и во целост да се придржуваат кон мерките за заштита од вирусот COVID 19.

Непридржувањето кон мерките предизвикува одговорност за прекршителите.

 

 

Претседател на судот,

                                                                                                                                                      Ифет Бајрамоски

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_