ЛИСТА НА УРЕДНИ И НЕУРЕДНИ КАНДИДАТИ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

ЛИСТА НА УРЕДНИ И НЕУРЕДНИ КАНДИДАТИ

Новости  |  05.7.2019
ЛИСТА НА УРЕДНИ И НЕУРЕДНИ КАНДИДАТИ при административната селекција, по оглас 1/2019, СУ-04-15/19-3 од 28.05.2019 година на Основен суд Струга

РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

ОСНОВЕН СУД СТРУГА

СУ-04-15/19-3-15

03.07.2019 година

С т р у г а

 

 

 

ЛИСТА НА УРЕДНИ И НЕУРЕДНИ КАНДИДАТИ

при административната селекција, по оглас 1/2019, СУ-04-15/19-3 од 28.05.2019 година на Основен суд Струга

 

 

УРЕДНИ ПРИЈАВИ доставиле 8 – осум кандидати и тоа:

           

 1. За работно место од категорија Г, ниво Г1, Самостоен судски референт – водител на писарница,  1 - еден извршител - шифра СУД 0101Г01001, 5-пет кандидати доставиле уредни пријави и тоа:

 

 1. Кандидатот со шифра ОССУ0104ГВ
 2. Кандидатот со шифра ОССУ0105ГВ
 3. Кандидатот со шифра ОССУ0107ГВ
 4. Кандидатот со шифра ОССУ0108ГВ
 5. Кандидатот со шифра ОССУ0109ГВ

 

 1. За работното место од категорија Г, ниво Г1, Самостоен референт – сметководител,  1 - еден извршител - шифра СУД 0101Г01002, 3 – тројца кандидати доставиле уредни пријави и тоа:

 

 1. Кандидатот со шифра ОССУ0101ГС
 2. Кандидатот со шифра ОССУ0102ГС
 3. Кандидатот со шифра ОССУ0103ГС

 

 

НЕУРЕДНИ ПРИЈАВИ доставиле 4 – (четворица) кандидати и тоа:

 

 1. За работното место од категорија Г, ниво Г1, Самостоен судски референт – водител на писарница,  1 - еден извршител - шифра СУД 0101Г01001:
  1. Кандидатот со шифра ОССУ0101ГВ – не доставил доказ за познавање на јазик, компјутерски вештини, а доставил лекарско уверение и уверение за државјанство, само во незаверено фотокопие.
  2. Кандидатот со шифра ОССУ0102ГВ - нема потврда за работно искуство во струката
  3. Кандидатот со шифра ОССУ0103ГВ - нема потребно работно искуство во струката
  4. Кандидатот со шифра ОССУ0106ГВ - нема уверенија за познавање на јазик, компјутери, лекарско уверение и диплома за образование.

 

УРЕДНИТЕ КАНДИДАТИ при административната селекција ги освоија следните бодови:

 

 1. За работно место од категорија Г, ниво Г1, Самостоен судски референт – водител на писарница,  1 - еден извршител - шифра СУД 0101Г01001

 

За кандидатот со шифра ОССУ0104ГВ при административната селекција утврдени се следните бодови:

Реден број

 

Број на освоени бодови

 1.  

Образование 

21,64

 1.  

Работно искуство                                                 

2

 1.  

Познавање на работа со компјутерски програми за канцелариско  работење                                                                    

5

 1.  

 

ВКУПНО: 28.64

 

За кандидатот со шифра ОССУ0105ГВ при административната селекција утврдени се следните бодови:

Реден број

 

Број на освоени бодови

 1.  

Образование 

11.5

 1.  

Работно искуство                                                 

2,75

 1.  

Познавање на работа со компјутерски програми за канцелариско  работење                                                                    

5

 1.  

 

ВКУПНО: 19.25

 

За кандидатот со шифра ОССУ0107ГВ при административната селекција утврдени се следните бодови:

Реден број

 

Број на освоени бодови

 1.  

Образование 

25

 1.  

Работно искуство                                                 

2,25

 1.  

Познавање на работа со компјутерски програми за канцелариско  работење                                                                    

5

 1.  

 

ВКУПНО: 32.25

 

За кандидатот со шифра ОССУ0108ГВ при административната селекција утврдени се следните бодови:

Реден број

 

Број на освоени бодови

 1.  

Образование 

23.71

 1.  

Работно искуство                                                 

2

 1.  

Познавање на работа со компјутерски програми за канцелариско  работење                                                                    

5

 1.  

 

ВКУПНО: 30.71

 

За кандидатот со шифра ОССУ0109ГВ при административната селекција утврдени се следните бодови:

Реден број

 

Број на освоени бодови

 1.  

Образование 

16.76

 1.  

Работно искуство                                                 

2

 1.  

Познавање на работа со компјутерски програми за канцелариско  работење                                                                    

5

 1.  

 

ВКУПНО: 23.76

 

 

 1. За работното место од категорија Г, ниво Г1, Самостоен референт – сметководител,  1 - еден извршител - шифра СУД 0101Г01002

 

За кандидатот со шифра ОССУ0101ГС при административната селекција утврдени се следните бодови:

 

Реден број

 

Број на освоени бодови

 1.  

Образование 

25

 1.  

Работно искуство                                                 

2

 1.  

Познавање на работа со компјутерски програми за канцелариско  работење                                                                    

5

 1.  

 

ВКУПНО: 32.00

 

За кандидатот со шифра ОССУ0102ГС при административната селекција утврдени се следните бодови:

 

Реден број

 

Број на освоени бодови

 1.  

Образование 

20.42

 1.  

Работно искуство                                                 

2.50

 1.  

Познавање на работа со компјутерски програми за канцелариско  работење                                                                    

5

 1.  

 

ВКУПНО: 27.92

 

За кандидатот со шифра ОССУ0103ГВ при административната селекција утврдени се следните бодови:

 

Реден број

 

Број на освоени бодови

 1.  

Образование 

23.71

 1.  

Работно искуство                                                 

2

 1.  

Познавање на работа со компјутерски програми за канцелариско  работење                                                                    

5

 1.  

 

ВКУПНО: 30.71

 

 

Комисијата за селекција за вработување на судски службеници

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_