СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 25-ти ОКТОМВРИ – ДЕН НА ГРАЃАНСКАТА ПРАВДА [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 25-ти ОКТОМВРИ – ДЕН НА ГРАЃАНСКАТА ПРАВДА

Новости  |  02.11.2021
По повод 25-ти Октомври, Европскиот ден на граѓанската правда, со цел негово пригодно одбележување

СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА

25-ти ОКТОМВРИ – ДЕН НА ГРАЃАНСКАТА ПРАВДА

 

 

По повод  25-ти Октомври, Европскиот ден на граѓанската правда, со цел негово пригодно одбележување, а по инцијативата на Европската комисија и Советот на Европа, во Основниот суд  во Струга беа поканети ученици од средното училиште „Нико Нестор“ Струга.

Од страна на судскиот соработник Зана Илјази,  присутните ученици беа запознати со просторните услови, начинот на работа и организација на судските оддели, а истите остварија средба и со Судскиот администратор на Основниот суд во Струга, кој ги запозна со начинот на кој раководи судот како државен орган.

Интересот за работата на судството, правната држава, човековите права, информирањето за нив и партиципирањето  за нивната примена е дел  од градењето на граѓанска култура на секоја индивидуа, па оттука организирањето на вакви активности, сметаме дека во иднина би придонело во развојот на правната свест и заштита на човековите права.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_