ВРЕМЕН РАСПОРЕД ЗА ДОАЃАЊЕ НА РАБОТА И ВРШЕЊЕ НА РАБОТНИ ЗАДАЧИ НА СУДИИТЕ ВО ОСНОВЕН СУД СТРУГА [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

ВРЕМЕН РАСПОРЕД ЗА ДОАЃАЊЕ НА РАБОТА И ВРШЕЊЕ НА РАБОТНИ ЗАДАЧИ НА СУДИИТЕ ВО ОСНОВЕН СУД СТРУГА

Новости  |  02.11.2020
ВРЕМЕН РАСПОРЕД ЗА ДОАЃАЊЕ НА РАБОТА И ВРШЕЊЕ НА РАБОТНИ ЗАДАЧИ НА СУДИИТЕ ВО ОСНОВЕН СУД СТРУГА

 

           

Република Северна Македонија

ОСНОВЕН СУД СТРУГА

СУ- 155/20-1

30.10.2020 година

Струга

 

 

Претседателот на Основен суд Струга Ифет Бајрамоски, согласно член 15 од Судскиот деловник, а врз основа на Одлуката на Судскиот Совет на Република Северна Македонија, бр.02-606/1 од 17.03.2020 година за постапување на судовите  во услови на зголемена опасност, Одлуката на Судскиот Совет на Република Северна Македонија за измена и дополнување на Одлуката бр.02-606/1 од 17.03.2020 година, бр.606/2  од 07.05.2020 година, Одлуката на Судскиот Совет на Република Северна Македонија за измена и дополнување на Одлуката бр.02-606/1 од 17.03.2020 година и одлуката бр.02-606/2 од 07.05.2020 година, како и Препораката на Владата на Република Северна Македонија за прецизирање на работата и работниот процес на цела државна јавна администрација, општините и судовите од 20.10.2020 година, имајќи го во предвид постојниот распоред за работа на судиите на Основен суд Струга, на ден  30.10.2020 година го изготви и донесе следниот:      

 

 

ВРЕМЕН РАСПОРЕД ЗА ДОАЃАЊЕ НА РАБОТА И ВРШЕЊЕ НА РАБОТНИ ЗАДАЧИ НА СУДИИТЕ ВО ОСНОВЕН СУД СТРУГА

 

 

            За временскиот период од 01.11.2020 година заклучно со 31.12.2020 година, со цел почитување на препораките на Владата на Република Северна Македонија за заштита од коронавирусот, судиите на Основен суд Струга во работно време ќе работат по следниот распоред:

 

  • Прва група

            судии: Лазо Ѓоргоноски, Живко Аврамоски, Мими Нанушеска и Танче Петрески

            02, 03, 04, 09, 10, 11, 19, 20, 26, 27 и 30- 11 (ноември) 2020 година-

            01, 02, 07, 09, 17, 18, 24, 25, 30 и 31- 12. (декември) 2020 година

 

  • Втора група

 

            судии: Гетан Кадриески, Светлана Попоска, Ади Усеини и Соња Ѓонческа

            05, 06, 12, 13, 16, 17, 18, 23, 24 и 2511 (ноември) 2020 година

            03, 04, 10, 11, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 28 и 29 - 12 (декември) 2020 година

           

            По исклучок, во работно време, судијата може да постапува во ден кога не му е определено да работи согласно овој распоред, да може да превзема работи и работни задачи само доколку станува збор за предмети од итен карактер и излез на судот на лице место. (член 72 став 2 од Законот за судовите).

            Се задолжуваат судиите во деновите кога не се на работно место согласно овој распоред (односно кога се дома), на повик на претседателот на судот односно неговиот заменик, во работно време, да бидат на располагање заради извршување работни обврски и задачи во судот.

            Времениот распоред се применува од 02.11.2020 година.

           

            Времениот распоред да се објави на веб страната на Основен суд Струга.

 

 

 

Претседател на судот,

                                                       Ифет Бајрамоски с.р

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_