За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

За судиите

За решавање на предмети од надлежноста на Основниот суд Струга се ангажирани 12 судии и тоа:

Претседател

CV на Претседател

Судија Ифет Бајрамоски

Име и презиме:
Ифет Бајрамоски
Година на избор:
2015
Област на која работи судијата:
Граѓанска материја

Образование:

Завршил правен факултет при Универзитетот “Кирил Методиј“ Скопје

Работно искуство:

Во Основниот суд во Струга е вработен од 19.03.1990 година како приправник. Положил правосуден испит на ден 7.10.1992 година од кога работи најпрво како стручен соработник, а виш соработник од 1.11.2002 година. Од страна на Собранието на РМ на ден 18.05.2005 година е избран за судија во Основниот суд во Струга. За целиот период работел на граѓанска материја. Со одлука на Судскиот совет на РМ број 08-2310/1 од ден 24.12.2015 година е избран за Претседател на Основниот суд во Струга. Со одлука на Судскиот совет на РСМ број 08-2116/1 од 26.12.2019 година повторно е избран за Претседател на Основниот суд во Струга.

Судиите

Судија Заменик Претседател-Судија Соња Ѓонческа

Судија Заменик Претседател-Судија Соња Ѓонческа

Име и презиме:
Заменик Претседател-Судија Соња Ѓонческа
Година на избор:
2010
Област на која работи судијата:
Граѓански област

Судија Ади Усеини

Судија Ади Усеини

Име и презиме:
Ади Усеини
Година на избор:
2004
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: Прекршочна материја

Судија Ѓетан Кадреиски

Судија Ѓетан Кадреиски

Име и презиме:
Ѓетан Кадреиски
Година на избор:
1988
Област на која работи судијата:
Граѓанска материја

Судија Живко Аврамоски

Судија Живко Аврамоски

Име и презиме:
Живко Аврамоски
Година на избор:
1996
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: Кривична материја

Образование:

 

Судија Лазо Ѓоргоноски

Судија Лазо Ѓоргоноски

Име и презиме:
Лазо Ѓоргоноски
Година на избор:
1985
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: Граѓанска материја

Судија Мими Нанушеска

Судија Мими Нанушеска

Име и презиме:
Мими Нанушеска
Година на избор:
1996
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: Прекршочна материја

Судија Светлана Попоска

Судија Светлана Попоска

Име и презиме:
Светлана Попоска
Година на избор:
1996
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: истражниот оддел какао судија на претходна постапка

Судија Танче Петрески

Судија Танче Петрески

Име и презиме:
Танче Петрески
Година на избор:
2010
Област на која работи судијата:
Граѓанска материја

Прва<1>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести

 • ВРЕМЕН РАСПОРЕД ЗА ДОАЃАЊЕ НА РАБОТА И ВРШЕЊЕ НА РАБОТНИ ЗАДАЧИ НА СУДИИТЕ ВО ОСНОВЕН СУД СТРУГА

  Новости  | 02.11.2020
  ВРЕМЕН РАСПОРЕД ЗА ДОАЃАЊЕ НА РАБОТА И ВРШЕЊЕ НА РАБОТНИ ЗАДАЧИ НА СУДИИТЕ ВО ОСНОВЕН СУД СТРУГА [повеќе]
 • СТАТИЈА ПО ПОВОД 25 ОКТОМВРИ -ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРАВДАТА

  Новости  | 21.10.2020
  Имено 25 Октомври се одбележува како Европски ден на правдата во секоја држава од Европа, при што активностите по тој повод се поддржани од Европската Комисија и Советот на Европа, а се однесуваат на информирањето на граѓаните за функционирањето на правосудството и нивните права во разните области од примената на правото. Оваа статија во врска со работата на судот, има цел да ја информира пошироката јавност преку нејзината достапност на веб-страната со оглед дека непосредни средби би биле спротивни на мерките против ширењето на вирусот Ковид 19. [повеќе]
 • С О О П Ш Т Е Н И Е до јавноста

  Новости  | 21.10.2020
  Европскиот ден на правдата 25 Октомври секоја година се одбележува од сите држави на Европа, а целта на неговото одбележување е во сите европски држави правдата и начинот на нејзиното спроведување да бидат доближани до граѓаните како и пристапот до неа од страна на пошироката јавност. [повеќе]

Сите вести