Канцеларија за односи со јавност [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Канцеларија за односи со јавност

Податоци за пристап до информации од јавен карактер

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ” бр.13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен суд Струмица  ја изготви следната

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Листата на информации од јавен карактер на Основен суд Струмица ја сочинуваат следните групи на информации:


 Општи информации за судот

 Судска власт

 Судска пракса

 Контакт информации

 Формулари

            

Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен суд Струмица  со пополнување на - Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на Основен суд Струмица или да го симнат тука.


Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Основен суд Струмица - ул. „Ленинова“ бр. 34, 2400 Струмица,  или на  e-mail: osstrumica@gmail.com или  osstrumica@osstrumica.mk


Граѓаните може да се информираат за  сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер.

 
  Основен суд Струмица согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службено лице за посредување со информации го определи:  Мариета Дукиќ.

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести