СООПШТЕНИЕ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ

Новости  |  09.8.2019
Основниот суд Струмица, во врска со пожарот кој избувна на ден 08.08.2019 г во помошната просторија-гаража

ОПОЖАРЕНИ ПРЕДМЕТИ ВО ПОМОШНАТА ПРОСТОРИЈА- ГАРАЖА НА ОСНОВЕН СУД СТРУМИЦА

 

          Основниот суд Струмица, во врска со пожарот кој избувна на ден 08.08.2019 г во помошната просторија-гаража, лоцирана 8 метри позади судската зграда, ја известува јавноста дека се опожарени:

  1. Новонабавено службено возило кое е осигурано;
  2. Старо службено возило кое повеќе години не е во возна состојба,
  3. Трајно одземени предмети со правосилни судски одлуки  кои таму се чувани до нивно превземање од Агенција за управување со одземен имот и
  4. Расходуван стар мебел – теписи, фотељи, столови, бироа и клима уреди.

         Потенцираме дека во опожарената гаража не се чувани списи и доказен материјал од архивирани предмети, ниту пак списи и доказен материјал од тековни предмети.

         Увид е извршен од надлежен Јавен обвинител, кој ги истражува и причините за пожарот.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_