Известување за отворен ден на судовите за граѓаните по повод одбележувањето на Европскиот ден на граѓанска правда [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Известување за отворен ден на судовите за граѓаните по повод одбележувањето на Европскиот ден на граѓанска правда

Новости  |  19.10.2018
Ве известуваме дека Основен суд од Свети Николе се вклучува во одбележувањето на 25-ти Октомври, Европски ден на граѓанската правда.

Известување до граѓаните

 

Ве известуваме дека Основен суд од Свети Николе се вклучува во одбележувањето на 25-ти Октомври, Европски ден на граѓанската правда.

 

            Овој значаен ден ќе се одбележи со организирање на :

 

                 ОТВОРЕН ДЕН НА СУДОВИТЕ ЗА ГРАЃАНИТЕ

 

Се повикуваат граѓаните да гo посетат Основен суд во Свети Николе на ден 25.10.2018 год. во периодот од 10.00 до 14.00 часот.

На сите посетители ќе им се објасни местото и улогата на судовите во системот на заштита на човековите права, пристапот до судовите, начинот на водењето на судските постапки, приемот на предметите и нивното распоредување по судиите и сл.

На присутните ќе им се даде и приказ на средствата за работа, условите во кои судовите работат, примената на информатичка технологија и сл.

Се надеваме дека на ваков начин ќе се даде придонес за зголемување на транспарентноста на судовите кон јавноста.

 

 

                                                                                                                ОСНОВЕН СУД СВЕТИ НИКОЛЕ

                                                                                                                      Претседател на судот

                                                                                  Тодор Поп-Панев

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_