Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Слободен пристап до информации

    Согласно член.30 ст.1 и 2 од законот за судовите Основен суд Тетово е суд со основна  надлежност за подрачјето на град Тетово.

    Прописи кои се однесуваат на надлежностите на судот : Закон за судовите (сл.весник на РМ бр.58/06) и  Судски деловник (сл.весник на РМ бр.71/07).

      Граѓаните на Република Макединија можат да добијат информација од јавен карактер со која располага Основен суд Тетово со пополнување на барање за пристап до информации од јавен карактер, кое можат да го добијат во архивата на Основен суд Тетово или да ја симнат од порталот на нашиот суд www.ostetovo.mk

Барањето за информација треба да се достави во писмена форма во приемната архива во судот .

 


 Преземање

Контакт

Ѓулсиме Амити

Фиксен телефон:
044330688 локал 195
Мобилен телефон:
Емаил:

Драган Ристовски

Фиксен телефон:
044 330688 локал 195
Мобилен телефон:
Емаил:

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести