СООПШТЕНИЕ за јавност [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ за јавност

Новости  |  28.2.2019
Годишен извештај за работа на Основен суд Велес за 2018 година
 
С О О П Ш Т Е Н И Е
 
            Постапувајќи во рамки на своите законски надлежности, Основен суд Велес 2018 година ја заврши како ажурен и ефикасен суд, успеа да го совлада приливот на новопримени предмети и да го намали заостатокот на нерешени предмети.
 
Судот 2018 година ја започна со вкупно 2.115 нерешени предмети од претходната година, во текот на годината се примени 16.176 предмети, така што вкупно во работа имало 18.291 предмет. Од нив решени се 16.194 предмети, а на крајот на 2018 година нерешени останале вкупно 2.097 предмети.
 
            Годишниот извештај за работа на Основен суд Велес за 2018 година е достапен на следниот линк

 Извештај за работа на Основен суд Велес за 2018 година

 
            Со почит,
            Основен суд Велес
 
   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_