СООПШТЕНИЕ за јавност -стечај ФЕНИ ИНДУСТРИ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ за јавност -стечај ФЕНИ ИНДУСТРИ

Новости  |  07.12.2018
       Во врска со стечајната постапка СТ.бр.111/17 која се води над должникот Друштво за ископ на руди, производство на метали, трговија и услоги ФЕНИ ИНДУСТРИ АД Кавадарци -во стечај, Основен суд Велес го издава следното:
 
 
С О О П Ш Т Е Н И Е
 
            Стечајниот судија на Основен суд Велес при повторно судење по предметот донесе Решение СТ.бр.111/17 од 03.12.2018 година со кое се одобрува Планот за реорганизација на стечајниот должник прифатен од Собранието на доверители на ден 30.11.2018 година.
 
            Решението е објавено на огласната табла на судот, а примерок од истото ќе биде доставен до стечајниот управник, до должникот и до стечајните доверители. Против решението е дозволено право на жалба во рок од 8 дена од приемот, преку овој суд до Апелациониот суд Скопје.
 
 
            Со почит,
            Основен суд Велес

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_