СООПШТЕНИЕ за јавност -претходна постапка над ФЕНИ ИНДУСТРИ АД Кавадарци [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ за јавност -претходна постапка над ФЕНИ ИНДУСТРИ АД Кавадарци

Новости  |  31.10.2017

Имајќи го во предвид интересот на јавноста и по повод барањето на информации од повеќе медиуми, Основен суд Велес го издава следното

 

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

            Постапувајќи по предлог на овластен предлагач -доверител, со решение на Основен суд Велес на ден 31.10.2017 година поведена е претходна постапка над должникот Друштво за ископ на руди, производство на метали, трговија и услоги ФЕНИ ИНДУСТРИ АД Кавадарци и закажано е рочиште за испитување на условите за отворање на стечајна постапка за ден 13.11.2017 година во 12,00 ч.

            Во текот на претходната постапка од страна на судот се определени мерки на обезбедување согласно одредбите од Законот за стечај и тоа, именуван е привремен стечаен управник, одредена е општа забрана за располагање со имотот на должникот, забрането е одредување или спроведување на присилно извршување или обезбедување против должникот и забранети се исплати од сметката на должникот.

           

            Со почит,
            Основен суд Велес

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_