ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС - дел од мрежата на пилот-судови од земјите членки на Советот на Европа - CEPEJ - Council of Europe. [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС - дел од мрежата на пилот-судови од земјите членки на Советот на Европа - CEPEJ - Council of Europe.

Новости, Соопштенија за јавност  |  04.4.2023
   Врз основа на номинација на Министерството за правда, Основен суд Велес од 2022 година е дел од мрежата
на пилот-судови од 46-те земји членки на Советот на Европа - CEPEJ - Council of Europe.

 
   Во рамки на активностите на оваа меѓународна организација, на ден 30.03.2023 година во Лублин, Република Полска се одржа работен состанок на мрежата на пилот-судови.

 
   Основен суд Велес на овој состанок беше претставен од Претседателот на Граѓанскиот судски оддел - судија Александар Шопов, кој зема активно учество во дискусиите за бројни прашања поврзани со граѓанските судски постапки, сподели релевантни индикатори поврзани со законските рокови и процесната динамика на решавање на споровите согласно одредбите на македонскиот Закон за парничната постапка и ги презентираше состојбите и предизвиците при администрирање на правдата на национално ниво.
   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_