СООПШТЕНИЕ за јавност -Ново рочиште за стечај на ФЕНИ ИНДУСТРИ АД КАВАДАРЦИ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ за јавност -Ново рочиште за стечај на ФЕНИ ИНДУСТРИ АД КАВАДАРЦИ

Новости  |  16.11.2017
            Имајќи го во предвид интересот на јавноста и медиумите, Основен суд Велес го издава следното
 
 
 
С О О П Ш Т Е Н И Е
 
            Од страна на Врховниот суд на Република Македонија барањето на стечајниот должник Друштво за ископ на руди, производство на метали, трговија и услоги ФЕНИ ИНДУСТРИ АД Кавадарци, за определување на друг стварно надлежен суд се одбива како неосновано, а Основен суд Велес останува стварно и месно надлежен суд кој ќе постапува по предлогот за отворање на стечајна постапка над должникот.
 
            По прием на списите на предметот, од страна на Основен суд Велес закажано е рочиште за испитување на условите за отворање на стечајна постапка за ден 29.11.2017 година во 12,00 ч.
 
                       
 
            Со почит,
            Основен суд Велес
 
 
   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_