СООПШТЕНИЕ за јавност [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ за јавност

Новости  |  16.1.2019
Правосилно одобрен Планот за реорганизација на ФЕНИ ИНДУСТРИ АД Кавадарци
С О О П Ш Т Е Н И Е
 
            Апелациониот суд Скопје со Решение ТСЖ.бр.2741/18 од 25.12.2018 година чиј составен дел е Решение ТСЖ.бр.2741/18 од 16.01.2019 година го потврди Решението СТ.бр.111/17 од 03.12.2018 година на Основен суд Велес со кое се одобрува Планот за реорганизација на стечајниот должник Друштво за ископ на руди, производство на метали, трговија и услуги ФЕНИ ИНДУСТРИ АД Кавадарци -во стечај.
 
            Врз основа на наведеното, Решението на Основен суд Велес за одобрување на Планот за реорганизација на стечајниот должник е правосилно и претставува извршна исправа согласно со одредбите од Законот за стечај.
 
 
            Со почит,
            Основен суд Велес
   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_