СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА И МЕДИУМИТЕ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА И МЕДИУМИТЕ

Новости  |  19.5.2020
Поради зголемениот интерес на јавноста, Основен суд Велес го објавува следното

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

На ден 04.05.2020 година од страна на Основен суд Велес донесени се пресуди К 97/20, К 148/20 и К 149/20 за издавање на казнен налог со кои обвинетите се огласени за виновни за сторено кривично дело Непостапување според здравствените прописии за време на епидемија од чл. 206 ст. 1 од Кривичниот законик и изречена им е парична казна од по 40 дневни глоби по 20 ЕВРА за една дневна глоба, односно вкупен паричен износ од по 800 ЕВРА во денарска противвредност, затоа што за време на пандемијата како епидемија од глобални размери не постапиле според прописите за забрана на движење на територија на РСМ.

На ден 05.05.2020 година од страна на Основен суд Велес донесени се пресуди К 151/20, К 152/20 и К 155/20 за издавање на казнен налог со кои обвинетите се огласени за виновни за сторено кривично дело Непостапување според здравствените прописии за време на епидемија од чл. 206 ст. 1 од Кривичниот законик и изречена им е парична казна од по 40 дневни глоби по 20 ЕВРА за една дневна глоба, односно вкупен паричен износ од по 800 ЕВРА во денарска противвредност, затоа што за време на пандемијата како епидемија од глобални размери не постапиле според прописите за забрана на движење на територија на РСМ.

На ден 06.05.2020 година од страна на Основен суд Велес донесени се пресуди К 165/20 и К 166/20 за издавање на казнен налог со кои обвинетите се огласени за виновни за сторено кривично дело Непостапување според здравствените прописии за време на епидемија од чл. 206 ст. 1 од Кривичниот законик и изречена им е парична казна од по 40 дневни глоби по 20 ЕВРА за една дневна глоба, односно вкупен паричен износ од по 800 ЕВРА во денарска противвредност, затоа што за време на пандемијата како епидемија од глобални размери не постапиле според прописите за забрана на движење на територија на РСМ.

На ден 07.05.2020 година од страна на Основен суд Велес донесени се пресуди К 109/20. К 153/20, К154/20, К167/20 и К 168/20 за издавање на казнен налог со кои обвинетите се огласени за виновни за сторено кривично дело Непостапување според здравствените прописии за време на епидемија од чл. 206 ст. 1 од Кривичниот законик и изречена им е парична казна од по 40 дневни глоби по 20 ЕВРА за една дневна глоба, односно вкупен паричен износ од по 800 ЕВРА во денарска противвредност, затоа што за време на пандемијата како епидемија од глобални размери не постапиле според прописите за забрана на движење на територија на РСМ.

На ден 11.05.2020 година од страна на Основен суд Велес донесени се пресуди К 169/20, К 171/20, К172/20, К 173/20, К 174/20 и К 175/20 за издавање на казнен налог со кои обвинетите се огласени за виновни за сторено кривично дело Непостапување според здравствените прописии за време на епидемија од чл. 206 ст. 1 од Кривичниот законик и изречена им е парична казна од по 40 дневни глоби по 20 ЕВРА за една дневна глоба, односно вкупен паричен износ од по 800 ЕВРА во денарска противвредност, затоа што за време на пандемијата како епидемија од глобални размери не постапиле според прописите за забрана на движење на територија на РСМ.

На ден 15.05.2020 година од страна на Основен суд Велес донесени се пресуди К 178/20, К179/20, К180/20, К 181/20, К182/20, К183/20, К 184/20 К 185/20 и К 186/20 за издавање на казнен налог со кои обвинетите се огласени за виновни за сторено кривично дело Непостапување според здравствените прописии за време на епидемија од чл. 206 ст. 1 од Кривичниот законик и изречена им е парична казна од по 40 дневни глоби по 20 ЕВРА за една дневна глоба, односно вкупен паричен износ од по 800 ЕВРА во денарска противвредност, затоа што за време на пандемијата како епидемија од глобални размери не постапиле според прописите за забрана на движење на територија на РСМ.

На ден 18.05.2020 година од страна на Основен суд Велес донесени се пресуди К 191/20, К 193/20, К 197/20 и К 198/20 за издавање на казнен налог со кои обвинетите се огласени за виновни за сторено кривично дело Непостапување според здравствените прописии за време на епидемија од чл. 206 ст. 1 од Кривичниот законик и изречена им е парична казна од по 40 дневни глоби по 20 ЕВРА за една дневна глоба, односно вкупен паричен износ од по 800 ЕВРА во денарска противвредност, затоа што за време на пандемијата како епидемија од глобални размери не постапиле според прописите за забрана на движење на територија на РСМ.

 

18.05.2020 година

ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_