Основен суд Велес –ефикасен и ажурен суд во 2016 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Основен суд Велес –ефикасен и ажурен суд во 2016 година

Новости  |  11.7.2017
С О О П Ш Т Е Н И Е
 
Основен суд Велес –ефикасен и ажурен суд во 2016 година
 
            Според Годишниот извештај за работата на Судскиот совет на Република Македонија за 2016 година усвоен и објавен на ден 03.07.2017 година, Основен суд Велес во 2016 година успеал да го совлада приливот на новопримени предмети и го намалил заостатокот на нерешени предмети.
 
Судот 2016 година ја започнал со вкупно 2.493 нерешени предмети од претходната година, во текот на годината се примени 15.483 предмети, така што вкупно во работа имало 17.970 предмети. Од нив решени се 15.721 предмети, а на крајот на 2016 година нерешени останале вкупно 2.249 предмети.
 
Од страна на Судскиот совет на Република Македонија, Основен суд Велес за 2016 година е оценет како ефикасен и ажурен суд.
 
            Со почит,
Основен суд Велес
   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_