СООПШТЕНИЕ за јавност -стечај ФЕНИ ИНДУСТРИ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ за јавност -стечај ФЕНИ ИНДУСТРИ

Новости  |  04.7.2018
            Имајќи го во предвид интересот на јавноста и медиумите во врска со стечајната постапка СТ.бр.111/17 над должникот Друштво за ископ на руди, производство на метали, трговија и услоги ФЕНИ ИНДУСТРИ АД Кавадарци -во стечај, Основен суд Велес го издава следното:
 
 
С О О П Ш Т Е Н И Е
 
            На седницата на Собранието на доверители одржана на ден 04.07.2018 година за расправа и гласање по план за реорганизација на стечајниот должник Друштво за ископ на руди, производство на метали, трговија и услоги ФЕНИ ИНДУСТРИ АД Кавадарци -во стечај, планот за реорганизација е прифатен од страна на доверителите со гласање во три одделни групи на доверители, од кои:
  • во првата група -доверители од повисок исплатен ред едногласно од 100% од присутните доверители со право на глас,
  • во втората група -стечајни доверители со мнозинство од 86,5% од присутните доверители со право на глас и
  • во третата група -разлачни доверители едногласно од 100% од присутните доверители со право на глас.
 
            Стечајниот судија ќе се произнесе по вака прифатениот план за реорганизација во согласност чл.235 в.в. чл.237 од Законот за стечај, во законски определениот рок.
 
            Со почит,
            Основен суд Велес
 
 
   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_