Оглас за избор на судии поротници [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Оглас за избор на судии поротници

Известувања, Новости  |  16.12.2019

ЈАВЕН  ПОВИК


Претседателот на Основниот суд во Виница,  врз основа на  чл.38 ст.3, член 42  и  член 48  од Законот за судовите, изменет и дополнет со чл.7 од Законот за изменување и дополнување на Законот за судовите (Службен весник на РСМ број 83/18),  објавува

ЈАВЕН  ПОВИК

За пријавување на судии поротници со мандат од 4-четири години.
За судија поротник  може да се пријави  полнолетен државјанин  на Република Македонија, со завршено најмалку  средно образование, кој активно го владее македонскиот јазик, ужива углед за вршење на оваа функција и кој не е постар од 60 години.
Рок на пријавување е 15-петнаесет дена од денот на објавувањето на јавниот повик.
Пријавите со кратка биографија, уверение за државјанство и  диплома за завршено средно образование се примаат во архивата на Основен суд Виница.

Основен суд -Виница
Претседател на суд,
Васка Петрова

 


 

Оглас за избор на судии поротници

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_