Европски ден на граѓанска правда [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Европски ден на граѓанска правда

Настани, Новости  |  21.10.2020
Европски ден на граѓанска правда

Известување за OnLine - отворен ден во Основен суд Виница

Во повеќе еврпски земји се одбележува Европскиот ден на граѓанска правда. Целта на одбележувањето на овој ден е да го  доближи до граѓаните правосудството и пристапот до правда, на начин подобро да ги запознаат своите права, но и начинот на нивно остварување и заштита.

По повод 25 Октомври- Европскиот ден на граѓанска правда, Основен суд Виница ги повикува граѓаните да се запознаат со начинот на остварување на нивните права во судските постапки.

Нашата мисија е владеење на правото, ефикасна правда, достапна до сите граѓани.

Одбележувањето на денот на граѓанската правда, оваа година се спроведува во услови на пандемија од вирусот Ковид 19. Поради наметнатите услови, а имајќи ја во предвид безбедноста на граѓаните и вработените во Основен суд Виница, како и препораките за безбедност пропишани и препорачани од Владата на Република Македонија, оваа година сите заинтересирани граѓани ќе можат да бидат информирани за процедурите на неколку начини:

- прашања поставени преку Судскиот портал на т.е. портлетот на Основен суд Виница. Прашалникот е достапен на тука наведениот линк.

- аудио средба на Zoom.us платформата. Аудио средбата е закажана за Понеделник, 26 Октомври оваа година, со почеток од 12:00 часот, а се предвидува да трае до 13:00 часот.

Потреби податоци за пристап:

- линк за преземање на Zoom клиент;
https://zoom.us/download      
(изберете платофрма соодветна на Вашиот уред)

- податоци за овластување и дозвола за пристап на споменатата сесија/ средба:

Тема: Основен суд Виница: Европски ден на гараѓанска правда, 2020 година

Време: Октомври 26ти, 2020 12:00 часот

Придружете се на:

https://zoom.us/j/98057529915?pwd=Ry9SZi9jUVNGS2M1N05IYmtrUnVkZz09

Meeting ID: 980 5752 9915
Passcode: xu2uEC

Со почит.

ВД Претседател
Васка Петрова

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_