Делегиран нов судија [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Делегиран нов судија

Известувања, Изјави, Новости  |  20.5.2019
Делегиран нов судија

Делегиран нов судија

Со одлука на Судскиот совет на Република Северна Македонија, број 02-235/2 од 24.04.2019 година, а на барање на Претседателот на Основен суд Виница број СУ-04-14/19 од 05.02.2019 година, судијата Ацо Тасев од Основен суд Штип, е делегиран за времено вршење на судиска функција во Основен суд Виница, за период не подолг од една година.

Според содржината на втората измена на годишниот план за работа на судиите и судските скужбеници во Основен суд Виница, ново делегираниот судија Ацо Тасев ќе работи на предмети од кривична и извршна материја.

Со почит.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_