Internal organization [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Internal organization

Основниот суд Виница

е суд со основна надлежност од прв степен. Основан е за подрачјето на Општина Виница.
Судот извршува активности од следните области:
- кривична од прв степен;
- граѓанска од прв степен.

 

Активностите за прием и експедиција на пратки во судот ги извршува едно лице, сместено во соба број 1 на приземје.
Судската писарница ја сочинуваат:
- уписничар за граѓански предмети, парнично и вонпарнично, соба број 1;
- уписничар за кривични предмети, прекршочно, соба број 1;
- уписничар за кривични предмети, соба број 3;
- уписничар за кривични предмети, извршно, соба број 3.

Едно лице, сместено во соба број 2, извршува благајничко книговодствени активности.
Тројца судски соработници работат на судски предмети од кривична и граѓанска област.

За решавање на предметите од првостепена граѓанска и кривична област, се ангажирани 3 судии.
Претседателот на судот- судијата Благој Цикарски (соба број 6), постапува по предмети од граѓанска област. Судијата Љубчо Прокопенко (соба број 4) постапува по предмети од кривична област. Судиката Даниела Костадинова Тиловска (соба број 7) постапува по предмети од граѓанска и кривична област.

Decision search

Court
Case number
Date
_

The latest news


All news