Внатрешна организација [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Внатрешна организација

Основниот суд Виница

е суд со основна надлежност од прв степен. Основан е за подрачјето на Општина Виница.
Судот извршува активности од следните области:
- кривична од прв степен;
- граѓанска од прв степен.

 

Активностите за прием и експедиција на пратки во судот ги извршува еден судски службеник, сместено во соба број 1 на приземје.
Судската писарница ја сочинуваат:
- уписничар за граѓански предмети, парнично и вонпарнично, соба број 1;
- уписничар за кривични предмети, прекршочно, соба број 1;
- уписничар за кривични предмети, соба број 3;
- уписничар за кривични предмети, извршно, соба број 3.

Еден судски службеник, сместено во соба број 7 (претходно соба број 2), извршува благајничко, финансиски и  книговодствени активности.
Тројца судски соработници работат на судски предмети од кривична и граѓанска област.

За решавање на предметите од првостепена граѓанска и кривична област, се ангажирани 3 судии.
Претседателот на судот- судиката Васка Петрова (соба број 6), постапува по предмети од граѓанска област. Судијата Љубчо Прокопенко (соба број 4) постапува по предмети од кривична и граѓанска област. Судиката Даниела Костадинова Тиловска (соба број 7) постапува по предмети од граѓанска и кривична област.

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести