Судски буџет [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Судски буџет

Година
Опис Година Преземање
Соопштение од 140-та седница одржана на ден 27.11.2019 година
Судскиот буџетски совет (СБС) на 140-та седница одржана на ден 27.11.2019 година во рамките на своите законски надлежности согласно Закон за судски буџет разгледуваше повеќе точки по што донесе повеќе одлуки и заклучоци меѓу кои:
2019
Одлука за усвојување на Извештај за реализација на судскиот буџет до 31.07.2019 година
2019
Одлука за измена на Годишна програма за капитални расходи во судската власт за 2019 година
2019
Одлука за пренамена на средства во Буџетот за 2019 година, програма 20, сметка 603/637 за категорија 42
2019
Одлука за измена и дополнителна распределба на средства од Буџетот за 2019 година, програма 20, сметка 603/637 за категорија 42
2019

Најнови вести

 • Соопштение

  Соопштенија за јавност  | 08.1.2020
  Судскиот совет на РСМ го осудува однесувањето на адвокатот Јовица Страшовски бранител на поранешниот градоначалник на Општина Гази Баба, во случајот ТНТ кој јавно им се заканува на судијата-поротник, претседателот на Основниот кривичен суд Скопје и на претседателот и членовите на Судскиот совет. [повеќе]
 • Соопштение за 329-та седница на Судски совет на РСМ - 31.12.2019 година

  Соопштенија за јавност  | 31.12.2019
  Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи итна седница на ден 31.12.2019 година (вторник) со почеток во 13,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот... [повеќе]
 • Соопштение од 329 седница на Судски совет на РСМ - 31.12.2019 година

  Соопштенија за јавност  | 31.12.2019
  Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 329-та седница одржана на ден 31.12.2019 година одлучи за следното: [повеќе]

Сите вести