Подзаконски акти [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Подзаконски акти

Опис Преземање
ДЕЛОВНИК ЗА РАБОТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 30-01-2007 (ВОН СИЛА)
ПРАВИЛНИК ЗА ФОРМАТА И СОДРЖИНАТА НА ОБРАЗЕЦОТ И ПОСТАПКАТА ЗА ИЗДАВАЊЕ И ОДЗЕМАЊЕ НА СУДСКАТА ЛЕГИТИМАЦИЈА
ДЕЛОВНИК ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ДЕЛОВНИКОТ ЗА РАБОТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 25-11-2009 (ВОН СИЛА)
ПРАВИЛНИК ЗА НАЧИНОТ НА СПРОВЕДУВАЊЕ НА АНОНИМНА АНКЕТА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО СУДОТ КАДЕ КАНДИДАТОТ ЈА ИЗВРШУВА СУДСКАТА ФУНКЦИЈА
Правилник за потребните видови на здравствените прегледи на лицата кои се избираат за судии или судии поротници
Правилник за проверка на знаењето на практичната работа со компјутери на лицата кои се избираат за судии или судии поротници
ПРАВИЛНИК за спроведување на психолошки тест и тест за интегритет
Кодекс за административни службеници
ДЕЛОВНИК ЗА РАБОТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 30-10-2015
ПРАВИЛНИК за формата и содржината на психолошкиот тест и тестот за интегритет