Подзаконски акти [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Подзаконски акти

Опис Преземање
Колективен договор за административните службеници и другите вработени во ССРСМ
Правилник за начинот на формирање на комисии за оценка на работата на судиите и претседателите на судовите
Упатство за начинот на пресметување на ефективни работни часови
ПРОГРАМА ЗА РАБОТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА 2021 ГОДИНА
МЕТОДОЛОГИЈА ЗА ОЦЕНУВАЊЕ НА РАБОТАТА НА СУДИЈА ВРЗ ОСНОВА НА ИСПОЛНЕТОСТ НА КВАЛИТАТИВНИТЕ КРИТЕРИУМИ ЗА СУДИСКОТО РАБОТЕЊЕ
МЕТОДОЛОГИЈА ЗА КВАЛИТАТИВНО ОЦЕНУВАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СУДОВИТЕ
ИНТЕРЕН ПЛАН ЗА СЛЕДЕЊЕ И ОЦЕНУВАЊЕ НА РАБОТАТА НА СУДОВИТЕ, СУДИИТЕ И ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СУДОВИТЕ
ПРАВИЛНИК ЗА НАЧИНОТ НА РАНГИРАЊЕ НА КАНДИДАТИТЕ ЗА ИЗБОР НА СУДИИ ВО ПОВИСОК СУД
ПРОГРАМА ЗА РАБОТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА 2020 ГОДИНА
ПРАВИЛНИК ЗА НАЧИНОТ НА РАНГИРАЊЕ НА КАНДИДАТИТЕ ЗА СУДИИ ОД АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ И ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ