Огласи [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Огласи

Наслов на оглас
Вид на оглас
Датум на оглас
-

25.04.2023 | Судија
Оглас за избор на судии во Апелационен суд Гостивар и Апелационен суд Штип

Судскиот совет на Република Северна Македонија врз основа на член 45 и 46 став 1 точка 3 од Законот за судовите („Службен весник на РМ“ бр.58/06, 35/08, 150/10, 83/18 и 198/18 и „Службен весник на РСМ“ бр.96/19) и член 46 од Законот за Судскиот совет на Република Северна Македонија („Службен весник на РСМ“ бр.102/19), објавува...

12.04.2023 | Судија
ЈАВЕН ОГЛАС бр. 2/2023 за вработување на 2 (двајца) извршители на определено работно време

Врз основа на чл. 22 и 23 од Законот за работните односи („Сл.весник на РМ“ бр.62/05, 106/08, 161/08, 114/09, 130/09, 50/10, 52/10, 124/10, 47/11, 11/12, 39/12, 13/13, 25/13, 170/13, 187/13, 113/14, 20/15, 33/15, 72/15, 129/15, 27/16, 134/16, 120/18 и „Сл.весник на РСМ“ бр.110/19, 267/20, 151/21 и 288/21) в.в. со чл.14, чл. 22 став 1 алинеја 2, став 3, став 8, став 13 и став 14 од Законот за вработени во јавниот сектор („Службен весник на РМ“ бр.27/14, 199/14, 27/16, 35/18 и 198/18 и („Службен весник на РМ“ бр.143/19 и 14/20)...

07.04.2023 | Судија
Оглас за избор на судии во Основен суд

Судскиот совет на Република Северна Македонија врз основа на член 45 и 46 став 1 точка 1 од Законот за судовите („Службен весник на РМ“ бр.58/06, 35/08, 150/10, 83/18 и 198/18 и „Службен весник на РСМ“ бр.96/19) и член 46 и 47 од Законот за Судскиот совет на Република Северна Македонија („Службен весник на РСМ“ бр.102/19), објавува ...

20.03.2023 | Вработување
ЈАВЕН ОГЛАС бр. 1/2023 - Оглас за вработување на 3 (три) извршители на определено работно време

Врз основа на чл. 22 и 23 од Законот за работните односи („Сл.весник на РМ“ бр.62/05, 106/08, 161/08, 114/09, 130/09, 50/10, 52/10, 124/10, 47/11, 11/12, 39/12, 13/13, 25/13, 170/13, 187/13, 113/14, 20/15, 33/15, 72/15, 129/15, 27/16, 134/16, 120/18 и „Сл.весник на РСМ“ бр.110/19, 267/20, 151/21 и 288/21) в.в. со чл.14, чл. 22 став 1 алинеја 2, став 3, став 8, став 13 и став 14 од Законот за вработени во јавниот сектор („Службен весник на РМ“ бр.27/14, 199/14, 27/16, 35/18 и 198/18 и („Службен весник на РМ“ бр.143/19 и 14/20), Правилникот за внатрешна организација на Судскиот совет на Република Македонија бр.01-1156/1 од 01.07.2016 година...

17.03.2023 | Претседател на суд
Избор на претседатели на Основен суд Берово, Основен суд Крушево и Основен суд Прилеп

Судскиот совет на Република Северна Македонија врз основа на член 47 став 5 од Законот за судовите („Службен весник на РМ“ бр.58/06, 35/08, 150/10, 83/18 и 198/18 и „Службен весник на РСМ“ бр.96/19)објавува ...


Прва < 1 2 3  ...  > Последња