Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

Година
Категорија

 • Соопштенија за јавност  | 24.1.2020 | Судски совет на РМ

  Соопштение за 330-та седница на Судски совет на РСМ - 29.01.2020 година

  Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи итна седница на ден 29.01.2020 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот... [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 23.1.2020 | Судски совет на РМ

  Соопштение за изработка на Методологиja со индикатори за сложеност на предмети и оценување на судии

  Судскиот совет во соработка со Центарот за правни истражувања и анализи (ЦПИА) го започнува процесот на подготовка на подзаконските акти за унапредување на системот за оценување на судиите во согласност со Законот за Судски совет (Службен весник на РСМ бр. 102/2019). [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 23.1.2020 | Судски совет на РМ

  Соопштение

  Врз основа на сумирањето и утврдувањето на резултатот од гласањето за избор на член на Судски совет на Република Северна Македонија од редот на судиите припадници на заедницата која е повеќе од 20% од населението во Република Северна Македонија... [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 22.1.2020 | Судски совет на РМ

  Соопштение

  Соопштение [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 22.1.2020 | Судски совет на РМ

  Информација

  Поради истекување на мандатот на досегашниот член на Судскиот совет на РСМ Шемседин Јусуфи... [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 08.1.2020 | Судски совет на РМ

  Соопштение

  Судскиот совет на РСМ го осудува однесувањето на адвокатот Јовица Страшовски бранител на поранешниот градоначалник на Општина Гази Баба, во случајот ТНТ кој јавно им се заканува на судијата-поротник, претседателот на Основниот кривичен суд Скопје и на претседателот и членовите на Судскиот совет. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 31.12.2019 | Судски совет на РМ

  Соопштение за 329-та седница на Судски совет на РСМ - 31.12.2019 година

  Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи итна седница на ден 31.12.2019 година (вторник) со почеток во 13,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот... [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 31.12.2019 | Судски совет на РМ

  Соопштение од 329 седница на Судски совет на РСМ - 31.12.2019 година

  Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 329-та седница одржана на ден 31.12.2019 година одлучи за следното: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 30.12.2019 | Судски совет на РМ

  Соопштение

  Судскиот совет на РСМ известува дека продолжението на 328-та седница под точките 7,8,9 и 10 се одложува за... [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 30.12.2019 | Судски совет на РМ

  Свечена изјава на новоизбраните судии во Управниот суд

  Денес во просториите на Судскиот совет на Република Северна Македонија новоизбраните судии во Управниот суд [повеќе]