Соопштение за 186-та седница на Судски буџетски совет - 30.09.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 186-та седница на Судски буџетски совет - 30.09.2022 година

Соопштенија за јавност  |  29.9.2022

 

СООПШТЕНИЕ

            Судскиот буџетски совет на ден 30.09.2022 година (петок) со почеток во 10:30 часот ќе ја одржи 186-та седница со следниот:

Д Н Е В Е Н   Р Е Д

  1. Записник од 185-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 01.09.2022 година;
  2. Одлука за обезбедување средства за исплата на додатоци на плата за месец септември 2022 година, со предлог одлука;
  3. Информација за барања од судови за обезбедување на дополнителни средства за плаќање на фактури и набавка на електрична енергија;
  4. Измена на Единствен годишен план за вработување во судовите за 2022 година;
  5. Одлука за измена на Годишна програма за капитални расходи од Буџет  Судска власт за 2022 година, со предлог одлука;
  6. Одлука за формирање работна група од редот на сметководителите за изработка на буџетско барање за Ребаланс на буџетот за 2023 година во износ од 0,8 % од БДП, со предлог одлука;
  7. Одлука за определување на висината на годишниот надоместок за објава на огласи од нотари и извршители на веб-страница на суд, со предлог одлука;
  8. Разно.

            Седницата ќе се одржи преку видео конференциска линија на ЗООМ платформа.