Соопштение од 184-та седница на Судски буџетски совет - 26.07.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 184-та седница на Судски буџетски совет - 26.07.2022 година

Соопштенија за јавност  |  27.7.2022

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот буџетски совет (СБС) на 184-та седница одржана на ден 26.07.2022 година во рамките на своите законски надлежности согласно Законот за судски буџет донесе и усвои:

 

 1. Записник од 183 седница на Судски буџетски совет одржана на ден 24.06.2022 година.
 1. Одлука за обезбедување средства за исплата на додатоци на плата за месец јули 2022 година;
 1. Одлука за измена и дополна на распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2022 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за буџетска сметка  603/637;
 1. Одлука за измена и дополна на распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2022 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за сметка на сопствени приходи 631;
 1. Одлука за измена на Годишна програма за капитални расходи од Буџет судска власт за 2022 година по Ребаланс на Буџетот на РСМ за 2022 година, категорија 48-капитални расходи;
 1. Одлука за Пренамена на средства во Буџетот на РСМ за 2022 г., раздел 29010-судска власт, Програма 20-судска администрација, за буџетската сметка 603/637, за ставка 421-Комунални услуги, греење, комуникација и транспорт;
 1. Одлука за пренамена на средства во Буџетот на РСМ за 2022 година, раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за смeтка 603/637;
 1. Разгледа Информација во врска со издавање на согласност за пополнување на слободни работни места по доставени барања од судовите.
 1. Разгледа Информација подготвена од Претседателот на АС Битола „Право и начин на пресметување на плата на судските и административните работници и вработените во јавниот сектор’’.