Соопштение за 310-та седница на Судски совет на РСМ - 10.06.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 310-та седница на Судски совет на РСМ - 10.06.2019 година

Соопштенија за јавност  |  03.6.2019
Седницата ќе се одржи на ден 10.06.2019 година (понеделник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот...

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе  одржи  седница на ден 10.06.2019 година (понеделник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 310-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 10.06.2019 година, со почеток во 10,00 часот

 

  1. Усвојување на:
  • Записник од 303-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 17.04.2019 година и 18.04.2019  година.

 

  1. Донесување на одлуки за  продолжување на мандатот на  судиите кои поднеле изјави за продолжување на мандатот согласно Законот за судови.

 

  1. Донесување на Одлука за формирање на Комисија за изработка на Деловник за работа на Судскиот совет на Република Северна Македонија.

 

  1. Разгледување на Извештајот на Комисијата за проверка на знаењето на практичната работа со компјутери на кандидатите за судии.

 

  1. Разгледување и оценување на извештаите за работата на судовите во Република Северна Македонија за првото тромесечие за 2019 година.

 

  1. Донесување на одлуки по поднесени барања за утврдување на одговорност за судија.

 

  1. Разно.

 

 

Седницaта под точка 6 од Девниот ред е нејавна