Соопштение од 268-та седница од 23.11.2017 и 24.11.2017 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 268-та седница од 23.11.2017 и 24.11.2017 година

Соопштенија за јавност  |  24.11.2017
Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 268-та седница одржана на ден 23.11.2017 и 24.11.2017 година одлучи за следното ...

СООПШТЕНИЕ

       Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 268-та седница одржана на ден 23.11.2017 и 24.11.2017 година одлучи за следното:

   1. Донесени се одлуки за поведување на постапка по 3 (три) барања за утврдување на нестручно и несовесно вршење на судиската функција.

   2. Донесена е Одлука со која 1 (едно) Барање за утврдување на нестручно и несовесно вршење на судиската функција се отфрли како нецелосно.

   3. Донесена е Одлука со која 1 (едно) Барање за утврдување на нестручно и несовесно вршење на судиската функција се отфрли како недозволено.

   4. Донесена е Одлука со која е определен известител од редот на членовите на Судски совет на Република Македонија по поднесено барање за утврдување на нестручно и несовесно вршење на судиската функција од Советот за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување одговорност за судија.