Соопштение за работни посети во Вишиот управен суд, Управниот суд и Основниот суд Скопје 2 Скопје [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за работни посети во Вишиот управен суд, Управниот суд и Основниот суд Скопје 2 Скопје

Соопштенија за јавност  |  25.8.2017
Работни групи составени од членови на Судскиот совет на Република извршија работни посети во Вишиот управен суд, Управниот суд и Основниот суд Скопје 2 Скопје на ден 24.08.2017 година ...

СООПШТЕНИЕ

 

Работни групи составени од членови на  Судскиот совет на Република извршија работни посети во Вишиот управен суд, Управниот суд и Основниот суд Скопје 2 Скопје на ден 24.08.2017 година.

Во рамките на посетите се изврши увид во работата на судиите и тоа:

  • во делот за почитување на законските рокови за преземање на процесните дејствија;
  • почитувањето на законските рокови за донесување, објавување и изготвување на одлуките;
  • констатирање на евентуален  застој во работата на судиите, како и причините за застојот;
  • каква е состојбата со старите предмети во судот;
  • извршен е увид во автоматската распределба на предметите во судот со цел вршење на проверка на функционалноста и користењето на апликацијата Акмис.