Соопштение за 342--та седница на Судски совет на РСМ - 22.06.2020 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 342--та седница на Судски совет на РСМ - 22.06.2020 година

Njoftim për opinionin  |  18 Qer 2020

СООПШТЕНИЕ

         Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 22.06.2020 година (понеделник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д
За 342-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 22.06.2020 година, со почеток во 10,00 часот

1.Донесување на Одлука за избор на претседател на Апелационен суд Битола и Основен суд Охрид.

2.Донесување на Одлука за избор на судии-поротници во Основен суд Делчево и Одлука за констатирање на престанок на судија-поротник во Основен граѓански суд Скопје.

3.Донесување на Одлука по поднесено Барање за надомест на патни трошоци на судија.

4.Донесување на одлуки за продолжување на мандатот на судиите кои поднеле изјави за продолжување на мандатот.

5.Формирање на комисии на известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

6.Разно.