Соопштение за 307-та седница на Судски совет на РСМ - 13.05.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 307-та седница на Судски совет на РСМ - 13.05.2019 година

Соопштенија за јавност  |  06.5.2019
Седницата ќе се одржи на ден 13.05.2019 година (понеделник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот...
СООПШТЕНИЕ

           Седницата ќе се одржи на ден 13.05.2019 година (понеделник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 307-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 13.05.2019 година, со почеток во 10,00 часот

1. Усвојување на:
  •Записник од 301-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 14.03.2019 година и 18.03.2019 година;
  •Записник од 302-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 25.03.2019 година.

2. Донесување на Одлука по приговорот на Ацо Тасев, судија на Основен суд Штип поднесен против решението на Судски советна РСМ за времено упатување за вршење на судиската функција во Основен суд Виница.

3. Редовно оценување на судиите и претседателите на судовите во Република Северна Македонија, за 2017 и 2018 година.

4.  Разно.

               Седницата под точката „3“ од Дневниот ред не е јавна.