Соопштение за 168-та седница на Судски буџетски совет - 01.10.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 168-та седница на Судски буџетски совет - 01.10.2021 година

Соопштенија за јавност  |  24.9.2021

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот буџетски совет на ден 01.10.2021 година (петок) со почеток во 10.30 часот ќе ја одржи 168-та седница со следниот:

 

Д Н Е В Е Н   Р Е Д

 

 1. Усвојување на Записник од 167-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 07.09.2021 година;
 2. Одлука за обезбедување средства за исплата на додатоци на плата за месец септември 2021 година, со предлог одлука;
 3. Информација за постапката за набавка на сервери во судската власт;
 4. Информација за потреба на дополнителни средства на единките корисници на судската власт на категорија 42-Стоки и услуги;
 5. Одлука за пренамена на намената на средства за раздел 29010-судска власт, програма 20-Судска администрација за категорија 42-Стоки и услуги, за сметка 603/630 со предлог одлука;
 6. Одлука за измена и дополнителна распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2021 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за сметка 603/630, со предлог одлука;
 7. Одговор на Министерството за финансии за Единствениот план за вработување во судовите за 2022 година;
 8. Разно.
   

          Согласно протоколите за заштита на здравјето во услови на пандемијата предизвикана од КОВИД -19 вирусот, седницата ќе се одржи преку видео конференциска врска на ЗООМ платформа.