Соопштение за 436-та седница на Судскиот совет на РСМ - 29.03.2023 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 436-та седница на Судскиот совет на РСМ - 29.03.2023 година

Соопштенија за јавност  |  24.3.2023

 

 

СООПШТЕНИЕ

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 29.03.2023 година (среда) со почеток во 09,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 436-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 29.03.2023 година, со почеток во 09,00 часот

 

  1. Усвојување на:
  • Записник од 431-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 20.02.2023 година и
  • Записник од 432-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 28.02.2023 година;
  1. Избор на судии во Врховен суд на Република Северна Македонија;
  2. Избор на судии во Апелационен суд Гостивар;
  3. Избор на претседател на Основен суд Тетово;
  4. Разгледување на Извештај за утврдување на бројот на слободни судиски места во основните судови во Република Северна Македонија  и Донесување на Одлука за објавување на Огласи за избор на судии во основните судови во Република Северна Македонија;
  5. Разно.