Соопштение за работното време во судовите на Република Македонија [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за работното време во судовите на Република Македонија

Соопштенија за јавност  |  31.8.2017
Судскиот совет на Република Македонија согласно законските надлежности од член 31 од Законот за Судскиот совет на Република Македонија в.в. со член 114 од Судскиот деловник, на седницата одржана на ден 30.08.2017 година донесе Одлука со која го определи работното време во судовите на Република Македонија ...

СООПШТЕНИЕ

        Судскиот совет на Република Македонија согласно законските надлежности од член 31 од Законот за Судскиот совет на Република Македонија в.в. со член 114 од Судскиот деловник, на седницата одржана на ден 30.08.2017 година донесе Одлука со која го определи работното време во судовите на Република Македонија.
                                  
       Работното време во судовите во Република Македонија од 04.09.2017 година ќе започнува од 07,30 часот, а ќе завршува во 15,30 часот.

      Користењето на дневната пауза од 30 минути во текот на работното време ќе започнува од 11,00 часот, а ќе завршува во 11,30 часот.