Соопштение за 345--та седница на Судски совет на РСМ - 20.07.2020 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 345--та седница на Судски совет на РСМ - 20.07.2020 година

Njoftim për opinionin  |  13 Kor 2020

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 20.07.2020 година (понеделник) со почеток во 10,00 часот, во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 345-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 20.07.2020 година.

 

 

  1. Формирање на Комисија за спроведување на избори на членови на Советот од редот на судиите.

 

  1. Донесување на Одлука за заклучување на судскиот изборен именик.

 

  1. Донесување на решение за определување на денот за спроведување на избор на член на Советот од редот на судиите.

 

  1. Донесување на одлуки за продолжување на мандатот на судиите кои поднеле изјави за продолжување на мандатот.

 

  1. Разгледување на Извештајот на Комисијата за проверка на знаењето на практичната работа со компјутери на кандидатите за претседател.

 

  1. Разно