Соопштение за 283-та седница на Судски совет на РМ - 30.08.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 283-та седница на Судски совет на РМ - 30.08.2018 година

Соопштенија за јавност  |  24.8.2018
Седницата ќе се одржи на ден 30.08.2018 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ...

СООПШТЕНИЕ

       Седницата ќе се одржи на ден 30.08.2018 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот:                                                                

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 283-та седница на Судскиот совет на РМ за ден 30.08.2018 година, со почеток во 10,00 часот

1. Усвојување на:
        • Записник од 278-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 30.05.2018 година, 31.05.2018 година и 4.06.2018 година;
        • Записник од 281-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 13.07.2018 година.

2. Донесување на Одлука за утврдување на престанок на функцијата претседател на Основниот суд Берово и судија на Основниот суд Штип, по сопствено барање.

3. Донесување на Одлука за определување на Вршител на должноста на претседател на Основен суд Берово.

4. Констатирање на престанок на мандат на член на Судски совет на Република Македонија, поради исполнување на услови за старосна пензија.

5. Донесување на Одлука за избор на судии поротници на Основниот суд Гевгелија и Основниот суд Гостивар.

6. Разно.