Соопштение за 406-та седница на Судски совет на РСМ - 29.06.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 406-та седница на Судски совет на РСМ - 29.06.2022 година

Соопштенија за јавност  |  22.6.2022

СООПШТЕНИЕ 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи  седница на ден 29.06.2022 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 За 406-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден  29.06.2022 година, со почеток во 10,00 часот 

 

 1. Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:

УПП бр. 122/22, 135/22, 181/22, 196/22, 203/22, 231/22;

УПП бр. 216/22, 228/22;

УПП бр. 229/22;

УПП бр. 201/22, 225/22, 236/22;

УПП бр. 15/22, 57/22, 144/22, 190/22, 208/22, 220/22;

УПП бр. 178/22, 210/22, 235/22;

УПП бр. 194/22, 209/22, 230/22;

УПП бр. 62/22, 103/22, 112/22;

УПП бр.85/22, 245/22;

 1. Донесување на Одлука за избор на судии поротници на Основен суд Дебар, Одлуки за престанок на функцијата судија поротник на Основен суд Кочани, Основен кривичен суд Скопје и Основен суд Крива Паланка;
 2. Разгледување на Извештај од работна посета на Апелациониот суд Штип;
 3. Разгледување на извештаи за првото тромесечие за работата на судовите за 2022 година;
 4. Разгледување на Анализа за Законот за парнична постапка;
 5. Одлучување по поднесено барање за надомест на трошоци;
 6. Донесување на одлука за надомест на трошоци за закупнина;
 7. Одлучување по изјавена жалба против Одлука на Судскиот совет на РСМ;
 8. Разгледување и усвојување на Меморандум за соработка;
 9. Разгледување на барање од судии поротници;
 10. Формирање на Комисии на известители по поднесени барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд и
 11. Разно.